Code 95 Nascholing
Wij regelen jouw complete Code 95 nascholing van begin tot eind, voor slechts € 1.200,-
(excl btw & ccv kosten.)
Code 95 – De Richtlijn vakbekwaamheid is een Europese richtlijn die eisen stelt aan opleiding en nascholing van beroepschauffeurs. Daarom dien je, om beroepschauffeur te blijven, iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Je kunt jouw nascholingsuren inzien bij het CBR.
Code 95 – nascholingsaanbod
Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).
Zowel bedrijven als particulieren kunnen zelf hun Code 95 pakket samenstellen, uitgespreid over 5 jaar. Kies de cursussen die bij jouw werksituatie en jouw persoonlijke interesses passen.
De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.
Zie hieronder ons opleidingsaanbod:
Theorie
- U01-4 ADR
- U03-1 Lading zekeren
- U05-1 VCA
- U07-1 Criminaliteitspreventie
- U10-1 Geconditioneerd vervoer
- U14-1 Communicatieve en sociale vaardigheden
- U16-1 Heftruck of reachtruck
- U17-1 Gebruik laad- en losmaterieel
- U19-1 Leefstijl
- U20-1 Fysieke belasting
- U21-1 EHBO onderweg
- U22-1 Baantraining
- U23-1 Digitale tachograaf en boordcomputers
- U24-1 Chauffeursdag
- U25-1 Rijoptimalisatie II
- U37-1 Veilig werken langs de weg
- U39-1 Techniek en veiligheid
- U45-3 Actualisering vakbekwaamheid chauffeur
- U47-1 Verkeerseducatie
Nascholing
» Wat houdt de nascholing in?
In de nascholing gaat het vooral om cursussen die een bijdrage leveren aan een veilige deelname aan het verkeer en brandstofbesparing. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een cursus lading zekeren, veilig werken met de heftruck, Het Nieuwe Rijden of een verhoogde rijvaardigheidstraining. CCV en de branche hebben een zo breed mogelijke lijst cursussen samengesteld. Elke chauffeur zou in de lijst een cursus moeten kunnen vinden die past bij zijn of haar werkzaamheden. De nascholing kan zowel een praktijktraining als een theoretische cursus zijn. De enige eis is dus dat van de 35 uur nascholing u minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.
In de eerste plaats moet nascholing natuurlijk leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de Richtlijn, maar het mag ook leuk zijn. CCV heeft samen met de sector geprobeerd de nascholing zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement oplevert.
» Wat betekent de invoering van de Richtlijn voor ervaren chauffeurs?
De Richtlijn verplicht iedereen die in het bezit is van een chauffeursdiploma nascholing te volgen. Als u niet voldoet aan deze verplichting, is uw chauffeursdiploma ongeldig en mag u geen beroepsvervoer meer verrichten. Deze verplichting geldt overigens voor chauffeurs uit alle EU landen. U heeft zeven jaar de tijd om te voldoen aan de eerste nascholingsplicht (35 uur nascholing, waarvan 7 uur uit praktijktraining moet bestaan). Daarna moet u iedere vijf jaar 35 uur nascholing volgen.
» Wat betekent de invoering van de Richtlijn voor nieuwe chauffeurs?
Iedereen die vanaf 8 september 2008 buschauffeur wil worden, krijgt te maken met een nieuwe examenstructuur. Voor aspirant vrachtautochauffeurs gaat een deel van de nieuwe examenstructuur per 8 september 2008. Vanaf 8 september 2009 gaat de gehele nieuwe structuur in. Daarnaast verplicht de Richtlijn nieuwe beroepschauffeurs om iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen.
Wat is Code 95
Code 95 is een verplichte nascholing voor vrachtwagen- en buschauffeurs in de Europese Unie.
Het is belangrijk omdat het chauffeurs helpt hun kennis en vaardigheden bij te werken en te verbeteren, en werkgevers helpt te voldoen aan de wettelijke eisen en hun chauffeurs inzetbaar te houden. Het is bedoeld om de kwaliteit van de vervoersbranche te verbeteren en de weggebruikers te beschermen.
Wat houdt de nascholing in?
In de nascholing gaat het vooral om cursussen die een bijdrage leveren aan een veilige deelname aan het verkeer en brandstofbesparing. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een cursus lading zekeren, veilig werken met de heftruck, Het Nieuwe Rijden of een verhoogde rijvaardigheidstraining. CCV en de branche hebben een zo breed mogelijke lijst cursussen samengesteld. Elke chauffeur zou in de lijst een cursus moeten kunnen vinden die past bij zijn of haar werkzaamheden. De nascholing kan trouwens zowel een praktijktraining als een theoretische cursus zijn. De enige eis is dat van de 35 uur nascholing u minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining moet volgen.