Lading zekeren

Wil je kennis en vaardigheden opdoen omtrent het veilig zekeren van een lading? Volg dan onze cursus Lading zekeren code 95 en behaal je certificaat, en je nascholing, in 1 dag.

Prijs

€185,-

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

In deze training leer je hoe je een lading kunt zekeren en hoe je de regels kunt toepassen. De praktijktraining kan aangepast worden aan de situatie van jouw bedrijf. Dit houdt in het laden, stuwen en verankeren van verschillende soorten goederen in diverse typen vrachtwagens.

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Consequenties van het niet goed laden;
  • Verantwoordelijkheden van de partijen;
  • De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading;
  • Methoden en principes van lading zekeren;
  • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal;
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden.

De aspecten die in de theorie worden verteld worden praktisch toegelicht aan de hand van schaalmodellen. Daarnaast wordt het geleerde in de praktijk getoetst en getraind. Door het gebruik van eenvoudige tabellen is de theorie eenvoudig toe te passen in de praktijk.

Examen

De praktische vaardigheden worden door de docent beoordeeld. De theorie wordt getoetst door middel van cases. Bij voldoende resultaat ontvangen de cursisten een bewijs van deelname.

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Tijden & data

Lestijden

Eén dag van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Lesdata

In onderling overleg.

Prijzen

€185,- (exclusief btw, CCV registratiekosten á € 19.-per dag per cursist en lesmateriaal).

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Nascholing

Deze opleiding is geldig voor de verplichte nascholing (code 95) van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie.

De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Jaarlijks zijn er veel ongevallen met vrachtwagens met als oorzaak: een slecht of nauwelijks vastgezette lading. De gevolgen hiervan zijn files, beschadigingen en economische schade. Deze training biedt de chauffeur de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een lading te zekeren. De training gaat in op de wettelijke regelgeving binnen de EU.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 cursus bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Lading zekeren? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Lading zekeren bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren. De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod