Chauffeur geconditioneerd vervoer

Ben je chauffeur van geconditioneerd vervoer en wil je je code 95 halen? Volg onze cursus Geconditioneerd vervoer en behaal je certificaat, en nascholing, binnen 1 dag.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

Productkennis en voedselveiligheid:
Warenwet, ATP-verdrag, bederf, hygiëne, documenten, fytosanitaire voorschriften, aansprakelijkheid, kennis van producten en hun eigenschappen, (samen)laden, HACCP, voedselveiligheid.

Technische kennis Koeltechniek:
Natuurkundige begrippen, koeltechnieken, storingen, isolatie, k-waarde, keuring en kenmerking van koel-voertuigen.

Sierteelt: (alleen op aanvraag mogelijk)
Het vervoer van sierteeltproducten is een specialisme binnen de deelmarkt geconditioneerd vervoer van goederen. Bedrijven uit de deelmarkt hebben afgesproken dat chauffeurs van sierteeltproducten in het bezit moeten zijn van een diploma. In nauwe samenwerking met de deelmarkt Sierteeltvervoer is hiervoor het examen Chauffeur Sierteeltvervoer ontwikkeld. Het examen is bedoeld voor chauffeurs in zowel het collectieve vervoer als in het distributievervoer.

Examen

Schriftelijk. Productkennis en voedselveiligheid bestaat uit 50 meerkeuzevragen en koeltechniek bestaat uit 35 meerkeuzevragen. Je moet binnen één jaar voor beide onderdelen geslaagd te zijn.

Bijzonderheden

Het bezit van het diploma is niet wettelijk verplicht. Wel hechten veel bedrijven grote waarde aan dit diploma.

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Tijden & data

Lestijden

Vier dagen van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

Prijzen

Op offertebasis.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Nascholing

Deze opleiding is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie.

De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Het vervoer van producten die kunnen bederven neemt toe. Het stelt bijzondere eisen aan de chauffeur, niet alleen tijdens het vervoer zelf, maar ook bij het laden en lossen. Heb je te maken met levensmiddelen die bij bederf een gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren? Dan gelden er strenge wettelijke voorwaarden.

Andere producten zoals bloemen, kunnen sterk in waarde achteruitgaan als het transport niet goed wordt uitgevoerd. Daar stelt de afnemer zijn eisen aan. De chauffeur moet dus op de hoogte zijn van de eigenschappen van de producten die hij vervoert en van de wettelijke bepalingen die daarvoor gelden. Daarnaast moet hij technische kennis hebben van de koelinstallatie op zijn wagen.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Geconditioneerd vervoer? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Geconditioneerd vervoer bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod