Rijopleidingen

Rijopleidingen voor zowel de zakelijke klant als ook de particulier.

Ambieer jij een carrière op de weg? Of wil je simpelweg je auto rijbewijs uitbreiden? Zie jij jezelf al achter het stuur van een vrachtwagen, bus of combinatie met aanhanger? Dan zit je bij BACE Academy op de juiste plek!

Wie bieden diverse rijopleidingen aan:

  • Rijbewijs BE (auto met aanhanger);
  • Rijbewijs C (vrachtauto);
  • Rijbewijs CE (vrachtauto met aanhanger);
  • Rijbewijs D (bus).

Alle rijopleidingen worden aangeboden in samenspraak met onze vaste partner. Tezamen werken we er naar toe dat jij binnen de kortste keren op de weg zit. Met dat felbegeerde roze pasje in jouw zak.

rijbewijs BE met aanhanger

Auto met aanhanger Rijbewijs BE

vrachtauto rijbewijs rijopleidingen

Vrachtauto Rijbewijs C

Vrachtauto rijbewijs met aanhanger

Vrachtauto met aanhanger Rijbewijs CE

Bus rijbewijs rijopleidingen

Bus Rijbewijs D

Specificaties rijopleidingen

Auto met aanhanger Rijbewijs BE

Houders van een rijbewijs in de categorie BE, die dat rijbewijs gehaald hebben vóór 19 januari 2013, mogen een (bestel)auto besturen waarvan het TMM maximaal 3.500 kg bedraagt. Zij mogen een aanhangwagen trekken vanaf 750 kg TMM.

Is het rijbewijs BE echter behaald ná 19 januari 2013, dan mag er nog steeds gereden worden met een voertuig waarvan het TMM maximaal 3.500 kg is, maar mag het TMM van de aanhangwagen niet hoger zijn dan 3.500 kg en derhalve het TMM van de totale combinatie niet hoger dan 7.000 kg. 

Voor opleggers of middenasaanhangwagens is een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de combinatie zwaarder wegen dan 7000 kg.

(TMM = Toegestane Maximale Massa = ledig gewicht voertuig + laadvermogen voertuig)

Vrachtauto Rijbewijs C

Met dit rijbewijs mag op voertuigen gereden worden waar de toegestane maximum massa hoger is dan 3.500 kg. Achter deze voertuigen mag een aanhangwagen gekoppeld worden met een TMM van maximaal 750 kg.

Vrachtauto met aanhanger Rijbewijs CE

Om met een aanhangwagen/oplegger te rijden die zwaarder is dan 750 kg moet er een aanvullend rijbewijs worden gehaald, het CE-rijbewijs. Een houder van het CE-rijbewijs mag rijden op combinaties waarvan het TMM van het trekkend voertuig boven 3.500 kg is en waarvan het TMM van de aanhangwagen/oplegger boven 750 kg is. Het CE-rijbewijs geeft de bestuurder ook de bevoegdheid om samenstellen te besturen waar een BE-rijbewijs voor nodig is.

Bron: Evofedenex

Bus Rijbewijs D

Wilt u het rijbewijs alleen privé gebruiken, kiest u voor het rijbewijs D. Als u voor uw werk een bus wilt besturen, moet u rijbewijs D met code 95 halen. Wilt u minimaal 8 en maximaal 16 personen vervoeren, kiest u voor het rijbewijs D1 (eventueel met code 95). Wilt u meer dan 8 personen vervoeren , kiest u voor het Rijbewijs D (eventueel met code 95).

Bron: CBR