Rijoptimalisatie II

Wil je je code 95 halen? Volg dan onze cursus Rijoptimalisatie II code 95 en behaal je certificaat, en nascholing, binnen 1 dag.

Prijs

Op offertebasis

Duur

In overleg

Locaties

In-company

Inhoud

Doelen:
1. Kennis van de kenmerken van de krachtoverbrenging met het oog op een optimaal verbruik.
2. Kennis van de technische kenmerken en de werking van de veiligheidsvoorzieningen teneinde het voertuig onder controle te houden, de slijtage te beperken en disfuncties te voorkomen.
3. Het brandstofverbruik kunnen optimaliseren.
4.Een lading kunnen vervoeren met inachtneming van de voorschriften inzake veiligheid en goed gebruik van het voertuig.
5. De veiligheid en het comfort van de passagiers kunnen waarborgen.

 

Offerte aanvraag

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Tijden & data

Lestijden

Van 08:30 – 16:00 uur.

Lesdata

In onderling overleg.

 

Vanaf nu ook hybride mogelijk!

4 uur online training & 4 uur training op locatie.

Contacteer ons voor meer informatie. 

Prijzen

Op offertebasis.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Nascholing

Deze training is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie.

De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Een chauffeur die een defensieve rijstijl toepast, kan aanzienlijke kosten besparen. Defensief rijden zal een chauffeur moeten leren. Niet alleen een goede kennis van de verkeersvoorschriften, maar ook kennis van de factoren die ongevallen veroorzaken en inzicht in de wijze waarop de diverse weggebruikers omgaan met en reageren op wisselende verkeerssituaties zijn noodzakelijk om de kans op een ongeval zo klein mogelijk te maken.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Rijoptimalisatie II code 95? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Rijoptimalisatie II code 95 bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod