Het Nieuwe Rijden

Wil je je code 95 halen? Volg dan onze Cursus Het Nieuwe Rijden code 95 en behaal je certificaat, en nascholing, binnen 1 dag.

Deze training is voor chauffeurs die bijgeschoold willen worden volgens de richtlijnen van het Nieuwe Rijden©: energiebewust, veilig en comfortabel rijden. De training wordt gegeven volgens de richtlijn van Senter Novem.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De theorie dient als ondersteuning voor de praktijk. De onderwerpen staan in het teken van de te behalen doelen: principes van specifiek brandstofverbruik, brandstof besparende rijstijl, voertuig en chauffeur, invloeden van buitenaf, techniek en uitvoering van het voertuig, anticiperend rijgedrag.

Doel van de training is een verlaging van de kostprijs per kilometer, onder andere te behalen door:

    • Minder brandstofverbruik (doel: 5 tot 10% reductie);

    • Meer comfort en veiligheid voor de bestuurder;

    • Minder schade en onderhoud;

    • Minder belasting van het milieu;

    • Meer verkeersveiligheid.

Bijzonderheden

Na de training ontvangt het bedrijf een terugkoppeling van de prestaties van de deelnemer. Hierdoor kan brandstofbesparing een vast onderdeel vormen van je bedrijfsvoering.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de training een tachograaf analyse te laten uitvoeren, waardoor de training aan effectiviteit wint.

 

Offerte aanvragen

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Tijden & data

Lestijden

Eén dag. Lestijden in overleg.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

 

Vanaf nu ook hybride mogelijk!

4 uur online training & 4 uur training op locatie.

Contacteer ons voor meer informatie. 

Prijzen

Op basis van offerte.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Nascholing

Deze training is geldig voor de verplichte nascholing. De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur. 

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Wat is “Het Nieuwe Rijden”?

Het nieuwe rijden is een rijstijl die gericht is op het verminderen van brandstofverbruik en het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen. Deze rijstijl houdt in dat je zo efficiënt en zuinig mogelijk rijdt, zonder daarbij de veiligheid in gevaar te brengen. Het gaat onder andere om anticiperend rijden, rustig optrekken en afremmen, de juiste versnelling gebruiken en tijdig schakelen. Door het toepassen van het nieuwe rijden kun je flink besparen op brandstofkosten en draag je bij aan een beter milieu.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Het Nieuwe Rijden code 95? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Het Nieuwe Rijden code 95 bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod