Digitale Tachograaf

Wil je je code 95 halen? Volg dan onze cursus Digitale tachograaf code 95 en behaal je certificaat, en nascholing, binnen 1 dag.

Deze training is voor chauffeurs die te maken hebben of krijgen met de digitale tachograaf en die hier meer uitleg over willen hebben. Ze krijgen inzicht in de werking van de digitale tachograaf en de taken van de chauffeur met betrekking tot behandeling en uitlezen van de chauffeurskaart.

Prijs

€195,-

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden zijn:

  •     Van analoog naar digitaal;
  •     Beveiligingen om fraude te voorkomen;
  •     Onderdelen van de digitale tachograaf;
  •     Taken van de chauffeur bij de bestuurderskaart;
  •     Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en Arbeidstijdenbesluit vervoer
  •     Arbeidstijden, rijtijden, pauzes en rusttijden
  •     Wat te doen bij defecten;
  •     Taken van de werkgever;
  •     Controle onderweg.

Bijzonderheden

De training is maatwerk en wordt afgestemd op de wensen en vragen van het bedrijf. Bij de bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van een model digitale tachograaf.

Tijden & data

Lestijden

Eén dag in onderling overleg.

Lesdata

In onderling overleg.

Prijzen

De training kost €195,- (exclusief lesmateriaal, btw en CCV-kosten).

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Nascholing

Deze opleiding is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie.

De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Digitale tachograaf code 95? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Digitale tachograaf code 95 bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod