Baantraining

Wil je je code 95 halen? Volg dan onze cursus Baantraining code 95 en behaal je certificaat, en nascholing, binnen 1 dag.

Tijdens de cursus leer je in verschillende situaties de controle op het voertuig te behouden en om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 dag

Locaties

Lelystad en Rosmalen

Inhoud

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In de theorie wordt ingegaan op de natuurkrachten die van belang zijn voor het gedrag van het voertuig.

In de praktijk wordt deze theorie ‘op de baan’ tot uitdrukking gebracht. Chauffeurs kunnen ervaren wat zij onder normale én bijzondere omstandigheden (niet) kunnen op verschillende soorten wegdek. Bestuurders zullen ervaren dat natuurkundige wetten niet te veranderen zijn: alleen de mens is te veranderen.
Bijzonderheden

Deelnemers rijden in hun eigen vrachtauto, bus of bestelauto.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training zijn:

Theorie:

  • Banden;
  • Gladde bocht en gripcirkel;
  • Het nieuwe rijden;
  • Invloeden van weertypes op de verkeersveiligheid;
  • Kinetische energie.

Praktijk:

  • Zit- en stuurhouding;
  • Spiegelafstelling;
  • Noodstop op nat asfalt en glad wegdek;
  • Bermsituatie en gripverschil;
  • Afstand houden.

 

Offerte aanvragen

Leslocatie

Deze training wordt gegeven op de testbaan van het RDW te Lelystad of in Rosmalen.

Tijden & data

Lestijden

Eén dag. In totaal 7 uur.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

Prijzen

Op basis van offerte.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Nascholing

Deze opleiding is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs voor de meest actuele informatie. De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Baantraining code 95? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Baantraining code 95 bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod