Criminaliteitspreventie

Wil je inzicht krijgen in de mogelijke vormen van criminaliteiten en daarmee schade en/of diefstal voorkomen? Volg dan onze cursus Criminaliteitspreventie code 95 en behaal je certificaat, en je nascholing, in 1 dag.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 dag

Locaties

Opleidingslocaties en in-company

Inhoud

 • Bedrijfscultuur
 • Personeel
 • Wat kun je er zelf aan doen?
 • Bewustwording;
 • Criminaliteit in de sector;
 • Oorzaken van diefstal;
 • Risicogebieden;
 • Maatregelen en voorzieningen

De training is bedoeld voor operationeel medewerkers zoals chauffeurs, maar ook voor leidinggevenden zoals loodsbazen en wagenparkbeheerders.

Het doel van de training is dat je je na afloop meer bewust bent van de criminaliteit in de transport en logistieke sector.

 

Offerte aanvragen

Leslocatie(s)

Vianen. Bij voldoende aanmeldingen kan deze training ook op één van onze andere locaties gegeven worden:

 • Vianen
 • ‘s-Hertogenbosch
 • Arnhem
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Assen
 • Eindhoven
 • Heerlen
 • Rotterdam
 • Weert

In-company

Tevens is het mogelijk deze cursus in-company te verzorgen.

Tijden & data

Lestijden

1 dag van zeven uur in onderling overleg.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

 

Vanaf nu ook hybride mogelijk!

4 uur online training & 4 uur training op locatie.

Contacteer ons voor meer informatie. 

Prijzen

Op basis van offerte.

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

Nascholing

Deze training is geldig voor de verplichte nascholing van beroepschauffeurs. De waarde van de nascholing bedraagt 7 uur.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Aangezien elk jaar in de sector transport en logistiek schade door criminaliteit toeneemt, is het van belang dat elke beroepschauffeur inzicht heeft in de mogelijke vormen van criminaliteit en weet wat te doen om schade te voorkomen of te beperken. De schade komt onder andere door diefstal van de voertuigen, de lading en goederen, maar ook door fraude en vandalisme. In de praktijk blijkt dat ondernemingen maar weinig of helemaal geen maatregelen nemen om de criminaliteit te weren, terwijl de kans dat uw organisatie met criminaliteit in aanraking komt meer dan 50% is.

Wat is Code 95?

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 training bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. De training omvat een reeks onderwerpen, waaronder veilig en brandstofefficiënt rijden, naleving van regelgeving en gezondheid en veiligheid.

De Code 95 kwalificatie is vereist voor chauffeurs van voertuigen boven de 3,5 ton en voor chauffeurs van minibussen met meer dan negen zitplaatsen die betrokken zijn bij commercieel transport. Het is niet vereist voor chauffeurs van privévoertuigen, noodgevallen voertuigen of voertuigen die voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de cursus Lading zekeren? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

Cursus Criminaliteitspreventie code 95 bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Nascholingsaanbod

Bij BACE Academy kun je uit een grote reeks opleidingen kiezen voor je nascholing vakbekwaamheid. Hier tref je een overzicht aan van ons opleidingsaanbod ten behoeve van de richtlijn (Code 95).

Bij ons kun je zelf jouw Code 95 pakket samenstellen, dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

De voordelen hiervan zijn dat de kosten voor een periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem je als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Code 95 – Opleidingsaanbod