VCA cursus in het Pools

Behaal je VCA in het Pools

Wil jij, of jouw medewerker(s) een VCA certificaat halen in het Pools? Dat kan bij BACE Academy! Lees hier meer over onze werkwijze.

Wat is VCA?

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

In essentie is VCA een certificeringssysteem dat in Nederland wordt gebruikt om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Veel bedrijven stellen het hebben van een VCA certificaat verplicht. Dit zijn vaak bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, denk hierbij aan de bouw of de petrochemie. 

Welk soort VCA heb je nodig?

Er zijn drie verschillende soorten VCA certificaten, namelijk B-VCA, VIL-VCU en VCA-VOL.

B-VCA
De B-VCA certificaat is bedoelt voor medewerkers die willen laten zien dat ze over de basiskennis beschikken van VGM. Bij ons kun je je certificaat in 1 dag behalen. Bekijk hier onze B-VCA cursus.

VIL-VCU
De VIL-VCU cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche zowel de vereiste basis veiligheidskennis te geven, als specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid inzake de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven. Bekijk hier onze VIL-VCU cursus.

VCA-VOL
De VCA-VOL cursus is bedoeld voor operationeel leidinggevenden. Met een VCA-VOL certificaat laat je als leidinggevende zien dat je veilig werkzaamheden kunt uitvoeren in een risicovolle omgeving, dat je kennis hebt van wet- en regelgeving, je gevaarlijke situaties kunt herkennen en weet hoe je deze kunt voorkomen. Bekijk hier onze VCA-VOL cursus.

Lees hier meer over het verschil tussen B-VCA en VCA-VOL.

VCA cursus in het Pools

VCA cursus in het Pools

Wil jij je VCA in het Pools behalen? Of heb jij medewerkers die je graag een VCA certificaat zou willen laten behalen, maar niet enkel de Poolse taal spreken?

Geen probleem! Het is mogelijk om de cursus VCA in het Pools te volgens. Tevens is het mogelijk om het examen in het Pools te voldoen. Na afloop ontvangt de cursist een Nederlands bewijs van bekwaamheid, geldig in Nederland. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

Inhoud VCA cursus in het Pools

De inhoud van een VCA cursus in het Pools is niet afwijkend ten opzichte van een Nederlandstalige VCA cursus. De behandelde stof blijft gelijk, echter de voertaal is anders.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De Arbowet
  • De wet Milieugevaarlijke stoffen
  • De begrippen giftigheid, brand en explosie, geluid, elektriciteit, straling en trillingen
  • Arbo-verbetercyclus
  • Taak- en risicoanalyse en werkplan
  • Ergonomie op de werkplek.

VCA cursus in het Pools bij BACE Academy

Leslocatie(s)

In Vianen. Bij voldoende aanmeldingen kan deze training ook op één van onze andere locaties gegeven worden. Tevens is het mogelijk deze training in-company te verzorgen.

Lestijden

Eén dag afhankelijk of het examen op dezelfde dag plaatsvindt.

Mogelijke lestijden:

– 08.00 tot 15.00 uur (15.30 uur examen op externe locatie)
– 10.00 tot 17.30 uur (19.00 uur examen)
– 08.30 tot 16.00 uur (examen op in te plannen moment)