Stapelaar

Welke studies zijn er in de logistiek?

Dat BACE Academy een specialist is in veiligheidstrainingen, is een gegeven. Maar wist je ook dat je bij ons terecht kan voor een studie in de logistiek? Hieronder benoemen wij een vijftal opleidingen die je bij ons kan volgen.

Magazijnmedewerker

Wil je een studie in de logistiek volgen om magazijnmedewerker te worden? De opleiding magazijnmedewerker bereid je voor op een baan in het magazijn. Je leert omgaan met basistechnieken en maakt kennis met de eisen die het moderne magazijn stelt.

De taken van een magazijnmedewerker variëren. Dit is vaak afhankelijk van het type magazijn, maar ook van de soort goederen die opgeslagen en verwerkt worden. Wat wel zeker is, is dat het werk van een magazijnmedewerker op fysiek vlak een veeleisende functie is. Daarbij vereist het een zekere nauwkeurigheid, organisatorische vaardigheden en een goed oog voor detail. Ook hebben wij vernomen dat het een functie die een enorme voldoening geeft en ruime doorgroeimogelijkheden biedt. Goed opgeleide magazijnmedewerkers verdienen een goed salaris.

Tijdens de opleiding Magazijnmedewerker leer je onder andere over:

 • Goederenstromen;
 • Heftechnieken;
 • Voorraadbeheertechnieken;
 • Gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen.

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

magazijnbeheerder, opleiding magazijnbeheerder, cursus magazijnbeheerder, training magazijnbeheerder

Magazijnbeheerder

Stuur je binnen een magazijn het operationele werk aan en wil je een studie in de logistiek volgen om je kennis te verreiken? Dan is de opleiding Magazijnbeheerder iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over onder andere opslag, voorraadbeheer, ontvangst, verzenden en automatisering.

In tegenstelling tot een magazijnmedewerker, heeft een magazijnbeheerder vaak meer verantwoordelijkheden en taken. Een magazijnbeheerder is namelijk verantwoordelijk voor het beheer van een magazijn. Diegene moet er onder andere voor zorgen dat een magazijn efficiënt functioneert en dat de voorraadniveaus op peil blijven. Een goed salaris is een gegeven.

Tijdens de opleiding Magazijnbeheerder leer je onder andere over:

 • Leidinggeven
 • Arbo en Veiligheid
 • Opslag gevaarlijke stoffen (PGS)
 • Prestatie indicatoren
 • Douane

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

Expediteur

Wil je architect van het internationale en nationale vervoer worden? Dan is de opleiding Expediteur iets voor jou. De opleiding Expediteur besteedt aandacht aan de taken, werkzaamheden, verantwoordelijkheden en beroepshouding van de expediteur in spé.

Als expediteur ben je de architect van het logistieke vervoer. Het is een veelzijdig beroep. Zo ben als expediteur een logistieke dienstverlener, ben je het aanspreekpunt voor klanten, maak je voortdurend belangrijke keuzes, regel je alle douaneformaliteiten, onderhandel je met vervoerders over tarieven en organiseer de internationale transport van goederen.

Tijdens de opleiding Expediteur leer je onder andere over:

 • Vervoermodaliteiten
 • Douane
 • Warehousing
 • En meer

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

expediteur, opleiding expediteur, cursus expediteur, training expediteur

Transportplanner

Wil je transportplanner worden? Dan is de opleiding Transportplanner iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je onder andere hoe je de beste transportroute kan uitstippelen.

Een transportplanner is een professional die verantwoordelijk is voor het plannen, organiseren en coördineren van transportactiviteiten binnen een bedrijf of organisatie. Zijn of haar doel is om ervoor te zorgen dat goederen efficiënt en op tijd worden verstuurd. Hiervoor moet de transportplanner ook rekening houden met verschillende factoren zoals kosten, tijd en beschikbaarheid van middelen en naleving van regelgeving.

Tijdens de opleiding Transportplanner leer je onder andere over:

 • Relevante wetgevingen zoals bijvoorbeeld de Wet Wegvervoer Goederen (WWG)
 • Rit en routeplanning
 • Praktische invulling met betrekking tot kostprijsberekening
 • En meer

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

ELog opleidingen

Werk je veel internationaal en wil je kennis opdoen van noodzakelijke richtlijnen met betrekking tot logistiek? Dan is één van de ELog cursussen misschien iets voor jou. Je kan bij ons terecht voor de EJLog en de ESLog cursussen.

EJLog
EJLog is een internationaal erkende logistieke opleiding met als doel het opleiden tot logistiek specialist die leiding kan geven aan medewerkers op uitvoerend niveau in een enkele logistieke discipline zoals opslag of materiaalbeheer. Tijdens de EJLOG cursus ga je aan de slag met thema’s als ketenlogistiek, productieplanning, voorraad-, magazijn- en transportbeheer.

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

ESLog
De ESLog cursus is een internationaal erkende opleiding met als doel het opleiden tot logistiek specialist die in staat is het logistieke proces te managen en leiding kan geven aan medewerkers in een aantal logistieke disciplines. Tijdens de ESLog cursus ga je aan de slag met thema’s als managementvaardigheden, ketenlogistiek, magazijnorganisatie en voorraadbeheer op een strategisch niveau. Je leert op efficiënte wijze logistieke processen leiden, wat je in staat zal maken om tactisch mee te kunnen denken met de organisatie.

Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

elog opleiding, eslog opleiding, ejlog opleiding, elog cursus, ejlog cursus, eslog cursus

Studie in de logistiek op eigen locatie

Wij kunnen alle opleidingen in-company verzorgen.. Het voordeel van een in-company training is dat het helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie kan worden aangepast. Met speciaal ontwikkelde praktijkopdrachten kun je bepaalde manoeuvres die gelinkt zijn aan je omgeving snel onder de knie krijgen en direct toepassen. Een training op locatie is zeer geschikt als je als bedrijf meerdere werknemers tegelijkertijd wil opleiden.

Heb je nog een vraag over een studie in de logistiek?

Dan kan je altijd met onze Emiel of Vera bellen!