Veiligheidstraining Verreiker

Veiligheidstraining Verreiker

Wil jij je verreiker certificaat halen? Volg dan bij BACE de Verreiker training en behaal je certificaat binnen 1 dag.

Prijs

Op offerte basis

Duur

1 dag

Locatie

In-company

Inhoud

Tijdens deze veiligheidstraining, staat het functioneren en de verantwoordelijkheid van de werknemer/bediener centraal. De nadruk zal liggen op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de Arbowet is voorgeschreven. De training bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte.

De training is praktijkgericht, dat wil zeggen dat de theorielessen uitsluitend gegeven worden te ondersteuning van de praktijkinstructie in de dagelijkse arbeidsomstandigheden van de werknemer. Met andere woorden, elke training is maatwerk. Dit betekent voor het bedrijf minder schade aan gebouwen, goederen of hefmiddelen, verminderde kans op bedrijfsongevallen, lager ziekteverzuim en gemotiveerd personeel. Tevens voldoet u middels deze unieke trainingsdag aan Art. 8 Arbo-wet, bijscholen en voorlichten van werknemers met betrekking tot veiligheid en gezondheid.

Tijd en data

Lestijden

In onderling overleg.

Lesdata

Op aanvraag.

Prijs

Op basis van offerte.

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

Examen

De toets bestaat uit een theoretisch gedeelte van een aantal meerkeuzevragen. De bedieningsvaardigheden worden beoordeeld tijdens de praktijktraining.

Leslocatie(s)

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Om het werken op moeilijk bereikbare plaatsen (zoals bos- en bouwterreinen) mogelijk te maken, zijn verschillende soorten technische voorzieningen toepasbaar, zoals steigers, stellingen en verreikers. Het werken op moeilijk bereikbare plaatsen kan grote risico’s met zich meebrengen, zoals het werken bij veel wind, onregelmatige ondergrond, kantelen van de verreiker of het niet in goede staat bevinden van de machine, met alle gevolgen van dien. Het veilig werken is alleen mogelijk met een zorgvuldige voorbereiding bij de aanvang van de werkzaamheden.

Verreikers mogen daarom alleen gebruikt worden door personen die met de bediening ervan vertrouwd zijn en beschikken over een voldoende mate van deskundigheid. In deze veiligheidstraining worden de nodige aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik. In het praktijkgedeelte van de training worden de specifieke bedieningsvaardigheden getoetst.

Waarom is het behalen van een verreiker certificaat van belang?

Elke organisatie dient hun medewerkers goed te onderrichten. Met een geldig certificaat in het bezit, kan er goed aangetoond worden dat men bewust is van alle veiligheidsmaatregelen die getroffen dienen te worden bij het omgaan met een verreiker.

Na het volgen van deze veiligheidstraining ben je op de hoogte van de Arboregels.

Verreiker cursus bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een cursus op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Zakelijke klanten

Heb je meerdere werknemers die een verreiker certificaat willen behalen? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Geldigheid verreiker certificaat

Onze veiligheidstrainingen dienen om de 5 jaar gevolgd te worden. Indien jij of jouw medewerkers slagen voor de veiligheidstraining dan ontvangt de geslaagde een certificaat en veiligheidspas voor 5 jaar.

Verreiker cursus prijs

De prijs voor deze cursus bepalen wij op basis van offerte.