cursus geconditioneerde goederen

Veilig werken met tractiebatterijen/laadruimte

Wil je leren veilig werken met tractiebatterijen? Volg dan onze cursus Veilig werken met tractiebatterijen/laadruimte en behaal je certificaat in een halve dag.

Prijs

Op basis van offerte

Duur

Een halve dag

Leslocatie

In-company

Inhoud

In deze training word je wegwijs gemaakt in het geheel aan normen en voorschriften die in de laadruimte van toepassing zijn. Je leert op praktische wijze deze normen te vertalen naar uw praktijksituatie.

Deze training is bestemd voor vorkheftruckchauffeurs, (onderhouds)monteurs, medewerkers in de werkplaats en van technische dienst. Daarnaast uiteraard voor personen die tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden geconfronteerd worden met vragen over de voorschriften die van kracht zijn op deze specifieke werkzaamheden (leidinggevenden).

Offerte aanvragen

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd. Heb je vragen hierover?

Neem dan contact met ons op.

Data en tijd

Lestijd

Een dagdeel in onderling overleg.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

 

Vanaf nu ook hybride mogelijk!

4 uur online training & 4 uur training op locatie.

Contacteer ons voor meer informatie. 

Prijs

Op basis van offerte.

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

Elke werknemer en werkgever heeft met veiligheid, gezondheid en welzijn te maken. De gevaren waarmee de medewerkers te maken hebben, hangen af van de werkzaamheden die zij verrichten. In veel gevallen zijn zij in meer of mindere mate blind voor deze gevaren.

Het kunnen onderkennen van de risico’s die aan de laadwerkzaamheden zijn verbonden is een factor die vanwege de nieuwe richtlijn steeds belangrijker wordt. Immers voordat je risico’s onderkend moet je onveilige situaties en onveilige handelingen herkennen.

Pas daarna kan bewust gekozen worden voor maatregelen, waarmee de gevolgen van de gevaren zoveel mogelijk worden weggenomen. Maatregelen zijn vanuit de wetgeving (Arbowet) een eis en beperken de kans op een ongeval. Een ongeval betekent altijd verlies. Daarnaast komt de vraag, wie verantwoordelijk en daarmee aansprakelijk is, direct om de hoek kijken.

Waarom is het volgen van een Veilig werken cursus van belang?

In Nederland gebeuren jaarlijks 220.000 arbeidsongevallen die zo ernstig zijn dat werknemers moeten verzuimen, blijvend letsel oplopen of overlijden. De meeste ongevallen zijn het gevolg van vallen van hoogte (32%), werken met machines (25%) en vallende objecten (13%).

Vanuit de Arbowet worden bedrijven op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu verplichtingen opgelegd. De werkgever moet technische en organisatorische maatregelen nemen om ongevallen te voorkomen. Hij moet ook voorlichting en instructie geven over veilige werkwijzen en arbeidsmiddelen. Elke organisatie dient hun medewerkers goed te onderrichten. Met een geldig kleine blusmiddelen certificaat in het bezit, kan er goed aangetoond worden dat men bewust is van alle veiligheidsmaatregelen die getroffen dienen te worden.

Cursus bij jou op locatie

De veilig werken met tractiebatterijen cursus bij jou op locatie volgen? Dat kan. Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven deze cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.