Bovenloopkraan

Veiligheidstraining Bovenloopkraan

Wil je je hijsbewijs Bovenloopkraan halen? Volg dan onze cursus Bovenloopkraan en behaal je certificaat in 1 dag.

Prijs

Op basis van offerte

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

De training is gericht op:

  • De wettelijke eisen die aan de bediener gesteld worden.
  • De gevaren van het werken met een bovenloopkraan.
  • Het voorkomen van onnodige risico’s.

In het eerste dagdeel wordt aandacht besteed aan doelstellingenverantwoordelijkheidbelasten van de bovenloopkraanveiligheids– en gezondheidsvoorschriften, laden en lossenverplaatsen en hijsen van lasten. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Tijd en data

Lestijden

Eén dag van 8.30 – 16.00 uur.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

Prijs

Op basis van offerte.

Btw-vrij

Volg je de opleiding particulier, of werk je voor de overheid of een stichting? We kunnen btw-vrij factureren, vraag naar de mogelijkheden.

 

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Examen

De theorie wordt getoetst door middel van meerkeuzevragen. De bedieningsvaardigheden worden door de instructeur beoordeeld.

Veiligheidstraining Bovenloopkraan

De bovenloopkraan is één van de hulpmiddelen om het laden / lossen en het transporteren van lasten effectiever te laten verlopen en dat in combinatie met verschillende accessoires. De eisen die gesteld worden aan de kennis, vaardigheden en inzicht van de bediener worden steeds strenger.

In de Arboregelgeving is bovendien bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn werknemers voldoende zijn voorgelicht en bijgeschoold, zodat de veiligheid en gezondheid – die verband houden met zijn arbeid voldoende is gegarandeerd. Tijdens de veiligheidstraining staat het functioneren en de verantwoordelijkheid van de bediener centraal. De nadruk zal liggen op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de Arbeidsinspectie en de Arbowet zijn opgesteld.

Waarom is het behalen van een hijsbewijs bovenloopkraan van belang?

Elke organisatie dient hun medewerkers goed te onderrichten. Met een geldig certificaat in het bezit, kan er goed aangetoond worden dat men bewust is van alle veiligheidsmaatregelen die getroffen dienen te worden.

Na het volgen van de cursus Bovenloopkraan ben je op de hoogte van de Arboregels.. Indien je slaagt voor het examen, ontvang je van ons een certificaat en een veiligheidspas.

Cursus Bovenloopkraan bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een cursus op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Kosten cursus Bovenloopkraan

Voor deze cursus bepalen wij de prijs op basis van offerte. Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Zakelijke klanten

Heb je meerdere werknemers die een hijsbewijs willen halen? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.

Hijsbewijs bovenloopkraan verlengen

Onze veiligheidstrainingen dienen om de 5 jaar gevolgd te worden. Indien jij of jouw medewerkers slagen voor de cursus Autolaadkraan, dan ontvangt de geslaagde een certificaat en veiligheidspas voor 5 jaar.