Stappenplan om het ADR diploma te halen

Wil je graag jouw ADR diploma halen? In deze blog beschrijven wij vijf stappen die je moet nemen om een ADR diploma te halen.

Stap 1: Opleiding ADR kiezen

Er zijn diverse opleiders die een opleiding tot het ADR diploma aanbieden. De certificering en eisen hiervoor blijven gelijk bij elke opleider.

Tijdens de ADR cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  •     Voorschriften
  •     Gevarenklassen
  •     Etiketten
  •     Diverse gevaarsaanduidingen
  •     Veiligheidsvoorschriften en beschermingsmiddelen
  •     Brandbestrijding

Je kunt jouw ADR opleiding volgen bij BACE Academy. Het is mogelijk om deze opleiding op 12 locaties in Nederland of op eigen bedrijfslocatie te volgen. Hier lees je meer over onze opleidingslocaties.

Stap 2: Opleiding ADR volgen

Na inschrijving kun je de daadwerkelijke opleiding ADR gaan volgen.

Je wordt op drie aaneensluitende dagen verwachten om 8.00 op de locatie zoals doorgegeven door BACE Academy. De eerste twee dagen duurt de training tot 16.00. Op de derde dag ben je rond 12.00 afgerond.

ADR diploma

Stap 3: Cursusmateriaal bestuderen

Tijdens je ADR opleiding ontvang je cursusmateriaal dat je dient te bestuderen. Dit is vaak een leerboek, maar kan ook cursusmateriaal in de vorm van presentaties, documenten of online modules zijn. Dit verschilt per opleidingsinstantie. Zorg ervoor dat je de leerstof goed bestudeert en begrijpt.

Stap 4: Examen afleggen

De opleiding wordt, binnen de 2,5 dag, afgerond met een examen. Dit examen toets de kennis van wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De onderwerpen worden getoetst aan de hand van een schriftelijk examen met 15 gesloten vragen en een casestudie bestaande uit 2 situaties. Het schriftelijk examen bestaat uit meerkeuzevragen en de casestudies bestaan uit 2 situaties met elk 5 gesloten vragen.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de examens. Wij raden het aan om te oefenen met proefexamens of om een examentraining af te leggen.

Stap 5: Je ADR diploma (her)halen

Ben je geslaagd voor het examen? Gefeliciteerd! Je ontvangt een certificaat dat 5 jaar geldig is. Hier lees je meer over de geldigheid van certificaten.

Na 4 à 4,5 jaar kun je het certificaat verlengen door het volgen van een herhalingscursus.

Heb je toevallig nog onbeantwoorde vragen over jouw ADR diploma?

Dan mag je altijd met onze Emiel bellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *