PGS15 richtlijn opslag van gevaarlijke stoffen

Wil je je PGS15 certificaat halen? Volg dan onze cursus PGS15 richtlijn opslag van gevaarlijke stoffen en haal je certificaat in 1 dag. Deze cursus is voor iedere medewerker en leidinggevende die verantwoordelijk is voor het beheer van de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de PGS-richtlijn.

Prijs

Op offertebasis

Duur

1 dag

Locaties

In-company

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod;

  • Wet- en regelgeving
  • PGS-richtlijn
  • Herkennen en opslaan van gevaarlijke stoffen
  • Compartimentering
  • Bedrijfsspecifieke situaties
  • PGS-checklijsten

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Tijden & data

Lestijden

Twee dagdelen in onderling overleg.

Lesdata

De lesdata worden in onderling overleg bepaald.

Prijzen

Op basis van offerte.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor een cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

De cursus geeft deelnemers de kennis om bestaande opslagplaatsen te beoordelen en om bij eventuele nieuwbouw te kunnen communiceren met de vergunningverlener, architect en aannemer.

In elke milieuvergunning worden eisen gesteld aan opslag van gevaarlijke stoffen, gebaseerd op PGS-richtlijn. Het lezen, interpreteren en toepassen hiervan is niet eenvoudig, zelfs niet voor deskundigen. Maar met de basiskennis van deze cursus kun je de meeste zaken zelf afhandelen of doelgericht advies of ondersteuning vragen en deze op waarde schatten.

Wat is PGS15?

PGS15 staat voor “Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15”. Het is een Nederlandse richtlijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen. PGS15 biedt een praktisch kader voor bedrijven en organisaties om veilig om te gaan met gevaarlijke stoffen in hun dagelijkse werkzaamheden.

De richtlijn beschrijft bijvoorbeeld de eisen voor de opslag van gevaarlijke stoffen, zoals de vereiste brandwerendheid van de opslagruimte en de maximale hoeveelheden die mogen worden opgeslagen. Ook worden er eisen gesteld aan het personeel dat met gevaarlijke stoffen werkt en de veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen.

PGS15 is ontwikkeld door het Programmabureau PGS in samenwerking met bedrijven, brancheorganisaties, overheden en adviesbureaus. Het is bedoeld om de veiligheid van mens en milieu te waarborgen bij de opslag en verwerking van gevaarlijke stoffen.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven voor de PGS15 cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte. Deze kun je hier aanvragen.

PGS15 cursus bij jou op locatie

Wist je dat al onze trainingen ook op je eigen locatie gegeven kunnen worden? Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.