10 veelgestelde vragen over BHV

Wat houdt BHV cursus in? Waar staat BHV voor en waarom is het belangrijk? Hoe word je een BHV’er? En stel dat je je BHV certificaat haalt, hoelang is je BHV certificaat dan geldig?

Komen dit soort vragen ook weleens bij jou op? Dan zit je aan het goede adres. In deze blog beantwoorden wij 10 veelgestelde vragen over BHV/bedrijfshulpverlening.

1. BHV wat is dat?

BHV omvat de maatregelen en handelingen die genomen dienen te worden om letsel en schade te voorkomen bij een noodsituatie binnen een bedrijf of organisatie. Voor werknemers is het van essentieel belang om hiervan op de hoogte te zijn en weten hoe te handelen bij een ongeval.

2. Waar staat afkorting BHV voor?

BHV staat voor BedrijfsHulpVerlening.

3. Wat zegt de wet over BHV?

In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Ieder bedrijf of werkgever is verplicht een BHV’er aan te wijzen. Het aantal BHV’ers dat in een bedrijf aangewezen moet worden hangt af van de grootte van het bedrijf en de potentiële risico’s die er kunnen opspelen.

4. Wat doet een BHV’er?

Zijn of haar rol is om snel en effectief te reageren in geval van een ontstane noodsituatie. Dit kan van alles zijn. Denk hierbij aan het verlenen van eerste hulp aan gewonde personen, het temmen van een beginnende brand, maar ook het coördineren van een evacuatie. In essentie hebben zij de verantwoordelijkheid om het welzijn en de veiligheid van werknemers en bezoekers te waarborgen totdat professionele hulpdiensten arriveren om het stokje over te nemen.

5. Hoe word je BHV’er?

Om BHV’er te worden moet je een erkend BHV-opleidingsinstituut zoeken, een cursus volgen en je certificaat behalen. Gelukkig zit je al een blog te lezen van een erkend BHV-opleidingsinstituut, want bij ons kun je ook een BHV cursus volgen. Ons is verteld dat wij goed les kunnen geven. Het enige wat nog nodig is, is je aandacht en enthousiasme. Het certificaat volgt dan vanzelf.

6. Wat houdt BHV cursus in?

Tijdens een BHV training leer je essentiële vaardigheden zoals het verlenen van eerste hulp, reanimatie, het bestrijden van een beginnende brand, het organiseren van een evacuatie en leer je over de communicatie tijdens noodsituatie.

bhv cursus, bhv training, bhv opleiding, bhv, bedrijfshulpverlening, bedrijfshulpverlening training, bedrijfshulpverlening, cursus, bedrijfshulpverlening opleiding, ehbo, ehbo cursus, ehbo training, ehbo opleiding

7. Hoe lang duurt BHV cursus?

Dat kan variëren per opleidingsinstituut en soort training. Bij BACE Academy heb je binnen 1 dag je BHV certificaat.

8. Wie moet BHV hebben?

Binnen een organisatie moeten verschillende medewerkers BHV-kennis hebben en optreden als bedrijfshulpverleners. Over het algemeen zijn dit vaak werknemers, leidinggevenden en/of managers, BHV’ers en/of veiligheidsfunctionarissen.

9. Is BHV herhaling verplicht?

Nee, maar het wordt wel aangeraden om je kennis en kunde jaarlijks op te frissen. Vaak geldt een BHV certificaat ook een jaar. Waarom dat zo is kun je hier lezen.

10. Wat kost bhv cursus?

Ook dit varieert per opleidingsinstituut. Vaak is het ergens tussen de €100 en €200.

Is je vraag toevallig nog steeds niet beantwoord?
Dan kun je altijd nog met onze Vera bellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *