Verschil heftruck diploma basis en expert

Wat is het verschil tussen het heftruck diploma “basis” en “expert”? Wij praten je erover bij in dit artikel van BACE Academy!

Heftruck certificaat halen

Wil jij je heftruck certificaat behalen? Dat kan bij BACE Academy! Wij bieden vier verschillende heftruck trainingen aan, afhankelijk van je voorkennis.

Heftruck diploma basis

Deze training is gericht op medewerkers die niet dagelijks een vorkheftruck besturen of nog geen enkele ervaring hebben.

Tijdens de training wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. Tevens wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf en worden de rij- en bedieningsvaardigheden van de chauffeurs getoetst tijdens het praktijk onderdeel.

Locatie: Vianen of in-company
Tijdsduur: 1 dag

Heftruck diploma expert

Deze training is gericht op medewerkers die dagelijks een vorkheftruck besturen en al meerdere jaren ervaring hebben.

Onze vorkheftruck training is speciaal ontworpen voor kandidaten die dagelijks op een vorkheftruck rijden of al meerdere jaren ervaring hebben met een vorkheftruck, maar alleen nog een geldig certificaat missen. Is er sprake van minder ervaring in het werken met een vorkheftruck? Dan hebben we voor deze kandidaten een starterstraining van twee dagen.

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan:

  • verantwoordelijkheden
  • het belasten van de heftruck
  • arbovoorschriften
  • laden en lossen
  • interne verkeersregels
  • doelstellingen
  • veiligheids- en gezondheidsvoorschriften

Tevens worden de theoretische kennis en de rij- en bedieningsvaardigheden van de chauffeurs getoetst.

Locatie: Vianen of in-company
Tijdsduur: 1 dag

Heftruck diploma Code 95

Deze training is gericht op medewerkers die ook nascholingsuren voor hun code 95 willen behalen.

Na het volgen van deze training volgens de CCV exameneisen is de cursist weer op de hoogte van de Arboregels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen.

Tijdens de training wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck en/of reachtruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. Tevens wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf en worden de rij- en bedieningsvaardigheden van de chauffeurs getoetst volgens de richtlijnen van het CCV, onderdeel van de divisie CBR.

Locatie: Vianen of in-company
Tijdsduur: 1 dag

Verlening heftruck diploma

Je volgt een korte cursus van 8:30 – 12:00 uur waarbij de theorie en praktijk weer kort en krachtig opgefrist wordt. Eventuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid worden tijdens deze cursus weer herhaald.

Locatie: Vianen of in-company
Tijdsduur: 0,5 dag

Hoe lang is je heftruck certificaat geldig?

Je heftruck certificaat is 5 jaar geldig en kan in de loop van het 4e jaar verlengd worden. Hiervoor volg je de verleningscursus bij BACE Academy. Wil je meer weten over de geldigheid van diverse veiligheidscertificaten? Lees dan dit artikel “Geldigheid certificaat“.

Vragen over het heftruck certificaat?

Heb je nog meer vragen als dat wij hier beantwoorden? Wellicht vind je het antwoord in dit artikel “10 veel gestelde vragen heftruck en heftruckcertificaat”. Ben je daar nog niet mee geholpen? Neem dan contact op met Emiel of Vera! Zij kunnen jou nog veel meer vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *