Cursus werken op hoogte, velig werken op hoogte, veiligheidstraining veilig werken op hoogte

Cursus Veilig werken op hoogte

Wil je je veilig werken op hoogte certificaat halen? Dan kun je bij ons terecht voor de cursus werken op hoogte.

Prijs

Op basis van offerte

Duur

In onderling overleg

Leslocaties

In-company

Inhoud

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Arbo-wet: wetten, plichten en rechten.
  • Risico’s en preventie.
  • Draagbaar klimmaterieel.
  • Steigers en bouwliften.
  • Hoogwerkers.
  • Valbeveiliging, vangnetten en randbeveiliging.

Offerte aanvragen

Leslocatie

Deze training kan alleen in-company worden verzorgd.

Data en tijd

Lestijd

In onderling overleg.

Lesdata

Op aanvraag.

 

Vanaf nu ook hybride mogelijk!

4 uur online training & 4 uur training op locatie.

Contacteer ons voor meer informatie. 

Prijs

Op basis van offerte.

Btw-vrij factureren

Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Examen

De toets bestaat uit een theoretisch gedeelte met een aantal meerkeuzevragen. Bij een voldoende resultaat ontvangen de cursisten een veiligheidscertificaat.

Cursus werken op hoogte

De werkgever is volgens de Arbowet verplicht zijn medewerkers op te leiden voor de taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken zoals het werken op hoogte. Werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren dienen hiervoor doelmatig te zijn opgeleid en getraind. De Arbowet geeft aan dat boven de 2,5 meter doelmatige voorzieningen moeten worden getroffen om het risico tot vallen tot een aanvaardbaar minimum te reduceren.

Waarom is het volgen van de cursus werken op hoogte van belang?

In Nederland gebeuren jaarlijks 220.000 arbeidsongevallen die zo ernstig zijn dat werknemers moeten verzuimen, blijvend letsel oplopen of overlijden. De meeste ongevallen zijn het gevolg van vallen van hoogte (32%), werken met machines (25%) en vallende objecten (13%).

Vanuit de Arbowet worden bedrijven op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu verplichtingen opgelegd. De werkgever moet technische en organisatorische maatregelen nemen om ongevallen te voorkomen. Hij moet ook voorlichting en instructie geven over veilige werkwijzen en arbeidsmiddelen. Elke organisatie dient hun medewerkers goed te onderrichten. Met een geldig werken op hoogte certificaat in het bezit, kan er goed aangetoond worden dat men bewust is van alle veiligheidsmaatregelen die getroffen dienen te worden.

Wat kost het volgen van de cursus werken op hoogte?

Voor deze cursus bepalen wij de prijs op basis van offerte. Ben je niet btw-plichtig? Wij kunnen je ook factureren zonder btw, wij zijn namelijk CRKBO gecertificeerd.

Cursus bij jou op locatie

De veilig werken op hoogte cursus bij jou op locatie volgen? Dat kan. Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Zakelijke klanten

Wil je meerdere werknemers inschrijven de Veilig werken op hoogte cursus? Voor onze zakelijke klanten maken we graag een passende offerte.