Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

Vakdiploma Afvalstoffen (VIHB)

Vervoer-gevaarlijke-stoffen-opleidingVraag een offerte

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu op 20 februari 2012 bekendgemaakt dat de regeling inzamelaars, vervoerders, handelaars en bemiddelaars van afvalstoffen (RIA) is gewijzigd.

De Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie verzorgt in opdracht van het ministerie de registratie op de VIHB-lijst (vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen).

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de oude regeling zijn als volgt:

  • De eis van kredietwaardigheid is komen te vervallen.
  • Er zijn wijzigingen met betrekking tot de eis van vakbekwaamheid. Deze geldt nu alleen nog voor bedrijven die uitsluitend handelaar en/of bemiddelaar van afvalstoffen zijn.
  • Er zijn wijzigingen met betrekking tot de eis van betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid wordt aangetoond met een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Er wordt nu onderscheid gemaakt in de VOG: een voor natuurlijke personen (eenmanszaken) en een voor rechtspersonen.
  • De VIHB-registratie wordt in de toekomst voor onbepaalde tijd. Daartoe moet eerst het Besluit inzamelen afvalstoffen nog gewijzigd worden. Er komt dan wel een vijfjaarlijks controle. Als de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer juist zijn wordt de registratie beëindigd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer (030) 600 50 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Vianen en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor