Hoe vaak moeten BHV trainingen worden herhaald?

Het volgen van een herhalingscursus BHV is van essentieel belang om je kennis en kunde op peil te houden. Jouw hulpverlenende acties zouden zomaar het verschil kunnen zijn tussen gewond en gezond of zelfs tussen leven en dood. Maar weet je ook hoe vaak je een BHV training moet herhalen?

BHV hoe vaak herhalen?

Dat hangt af van de geldigheidsduur van je certificaat. Vaak geldt een BHV certificaat een jaar. De Arbowet verplicht het niet om ieder jaar je kennis op te frissen, maar dit wordt wel aangeraden..

Waarom zou ik BHV ieder jaar herhalen?

Door jaarlijks een herhalingscursus te volgen ben je zekerder van je kunnen. Daarbij geldt een BHV certificaat vaak maar een jaar. Zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen in richtlijnen en procedures en kun je daarmee vertrouwd raken met nieuwe technieken en apparatuur. Daarbij is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van relevante updates en ontwikkelingen in de bedrijfshulpverlening.

Het volgen van een herhalingscursus BHV kan om de volgende redenen belangrijk zijn:

  1. Kennis en vaardigheden opfrissen: door regelmatig te oefenen en procedures opnieuw te leren blijf je als BHV’er bekwaam en goed voorbereid om te kunnen reageren op noodsituaties
  2. Nieuwe richtlijnen en procedures: tijd neemt veranderingen met zich mee, ook in richtlijnen en procedures met betrekking tot bedrijfshulpverlening. Door een herhalingscursus te volgen blijf je op de hoogte van protocollen en best practices, wat essentieel is om snel en effectief te kunnen handelen tijdens noodsituaties.
  3. Vertrouwd raken met nieuwe technieken en apparatuur: tijd neemt ook technologische veranderingen met zich mee met betrekking tot bedrijfshulpverlening. Bedrijfshulpverleningtechnieken en – apparatuur kunnen evolueren en verbeteren. Door een herhalingscursus te volgen kun je kennis maken, en vertrouwd raken, met nieuwe technieken en apparatuur. Zo blijf je zeker van je kunnen.
  4. Behoud van zelfvertrouwen: het is van essentieel belang om zelfvertrouwen te hebben in je kunnen, vooral tijdens een noodsituatie. Door een herhalingscursus te volgen blijf je sterk in je schoenen staan. Het is van belang om je kalmte te behouden en scherp te blijven tijdens een noodsituatie.
herhalingscursus bhv, herhalingstraining bhv, herhaling bhv, bhv herhaling, bhv herhalingscursus, bhv herhalingstraining

Waar kan ik een herhalingscursus BHV volgen?

Bij een erkende BHV opleidingsinstantie. BACE Academy is een erkende opleidingsinstantie waar je terecht kunt voor een herhalingscursus BHV. Zo heb je je kennis en kunde binnen een halve dag opgefrist. Wij hebben meerdere opleidingslocaties ter beschikking. Daarnaast kunnen wij alle trainingen in-company verzorgen.

Herhalingscursus BHV bij jou op locatie

Je kunt bij ons ook terecht voor een training op eigen locatie. Het lesprogramma kan helemaal aan je eigen specifieke bedrijfssituatie worden aangepast. Een training op eigen locatie is zeer geschikt als je meerdere kandidaten tegelijkertijd wilt opleiden.

Heb je toevallig nog andere vragen over BHV?

Dan zit je (bijna) goed. Wij hebben namelijk ook een blog geschreven waarin we 10 veelgestelde vragen over BHV beantwoorden. Anders kun je altijd nog met onze Vera bellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *