Roland

Een van onze docenten is Roland. Roland woont in Bodegraven maar is opgegroeid in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.

Na 43 jaar in vaste dienst te zijn geweest besloot hij om volledig voor zichzelf te beginnen en de laatste 12 jaar verzorgt hij trainingen voor ATIM. Als je aan Roland vraagt wat zijn hobby’s zijn, is lesgeven een van zijn antwoorden naast reizen, lezen en theater.

“Na bijna 25 jaar bij een grote Amerikaanse multinational in de Supply Chain te hebben gewerkt, ben ik in 1999 overgestapt naar een opleider voor logistieke trainingen en supply chain management. Daar kwam ik in aanraking met de APICS (nu ASCM) opleidingen. Deze opleidingen gaven mij de theoretische onderbouwing van alle eerder opgedane ervaringen.” Vervolgens heeft Roland het CPIM-examen behaald door zelfstudie en alle opgedane kennis en ervaring. Vervolgens is hij gestart met het geven van de CPIM-trainingen. Na zo’n 8 jaar wisselde hij van baan en is hij op interim-basis bij ATIM terecht gekomen voor de opleidingen en CPIM-trainingen.

Vervolgens behaalde Roland, als een van de eerste in Nederland ook de certificering voor CSCP.  In 2007 maakte hij de overstap naar het HBO in Utrecht, de opleiding technische bedrijfskunde (TBK). “Hier heb ik tot aan de verhuizing naar Dublin in 2016 fulltime gewerkt als docent en ontwikkelaar.” In 2015 ronde hij de master Sustainable Project Management succesvol af. “Vervolgens zijn we in 2018 zijn terugverhuisd naar Nederland, mijn vrouw werd gevraagd voor een baan in Leiden en ik ben teruggevraagd bij TBK, deze keer voor “maar” 0,4 FTE op mijn verzoek.”

“Al die jaren ben ik werkzaam gebleven voor ATIM, zowel voor in company trainingen als voor de open inschrijvingen. Dit komt vooral door het goede contact met directie en de backoffice, en omdat het trainen en lesgeven mij veel energie geeft.”

Rolands manier van lesgeven is vooral interactief. “Ik draag mijn kennis over, ik voer discussies over de onderwerpen en ik bevraag en daag mijn cursisten uit.”

“Dit ondersteund door praktijkvoorbeelden uit mijn ervaring en die van de cursisten.

Belangrijk om mijn slides en verhalen mijn eigen stempel te geven (aanvullende informatie, filmpjes, extra vragen ter voorbereiding van de examens) en daarmee de cursisten te ondersteunen op hun weg naar de examens.”

Volgens Roland vergt dit ruime voorbereiding van de cursisten, maar draagt dan ook bij aan het succes voor hen.

“Mede om die redenen is het belangrijk voor de cursisten om maximaal aanwezig te zijn bij de trainingen en actief te participeren in de gesprekken.”