Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

Nascholings aanbod code 95

De nascholing voor beroepschauffeurs is in 2009 in werking getreden voor chauffeurs goederenvervoer. De nascholing voor beroepschauffeurs personenvervoer is de nascholing reeds in 2008 in werking getreden. Deze verplichting komt voort uit Europese wetgeving en geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU.

De nascholing bestaat uit 35 uur. Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma krijgen te maken met een beperking van de geldigheid.

Bent u al als beroepschauffeur werkzaam?

Iedereen die voor 10 september 2008 buschauffeur is, heeft zeven jaar (van september 2008 tot september 2015) de tijd om de eerste 35 uur nascholing te volgen. En iedereen die voor 1 maart 2009 vrachtautochauffeur is, moet de eerste 35 uur nascholing ook binnen zeven jaar volgen; tussen maart 2009 en september 2016.
Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere vijf jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing. Het CCV adviseert chauffeurs om jaarlijks een deel van de nascholing te volgen en niet alle nascholing op het laatste moment te plannen. Als iedereen tot het laatste moment wacht, zou er een capaciteitstekort bij de opleidingen kunnen ontstaan, waardoor chauffeurs hun vakbekwaamheid niet tijdig kunnen verlengen.

Bent u een nieuwe chauffeur?

Iedereen die sinds 10 september 2008 (bus) of 1 maart 2009 (vrachtauto) geslaagd is of slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing.

Nascholing: niet alleen verplicht, ook nuttig

In de eerste plaats moet nascholing natuurlijk leerzaam zijn en bijdragen aan de doelen van de Richtlijn. Maar het mag ook leuk zijn. CCV heeft samen met de sector geprobeerd om de nascholing zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat de nascholing een maximaal rendement oplevert. Dit betekent dat:

  1. er heel veel keuze is
  2. een aantal praktijktrainingen is opgenomen, waarbij de chauffeur achter het stuur plaatsneemt;
  3. de cursussen zeer praktijkgericht zijn.Iedereen die sinds 10 september 2008 (bus) of 1 maart 2009 (vrachtauto) geslaagd is of slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing.

Vrijstellingen

De nascholing is verplicht voor actieve bus- en vrachtautochauffeurs.
Bepaalde groepen zijn echter vrijgesteld van de verplichte nascholing namelijk;

  • chauffeurs die minder dan 12 uur per week goederen- of personen vervoeren
  • chauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955
  • politiemensen
  • brandweerchauffeurs
  • chauffeurs van bibliobussen, rijdende tandartsen, circus- en kermiswagens, winkelwagens voor markten etc.


Kijk voor meer informatie over de vrijstellingen op www.richtlijnvakbekwaamheid.nl

Bij BACE Academy kunt u zelf uw pakket samenstellen, maar er zijn voor bedrijven ook zeer interessante menu’s waaruit te kiezen valt. De voordelen hiervan zijn, dat de kosten voor de  periode van 5 jaar vaststaan en dat via ons cursistenvolgsysteem u als organisatie op elk gewenst moment een rapportage kunt krijgen van de status van het opleidingstraject. Dit kan op diverse niveaus bijvoorbeeld: landelijk, per vestiging of per medewerker.

Nascholingsaanbod BACE Academy

Klik hier voor ons opleidingsaanbod voor de verplichte nascholing.

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Vianen en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor