Code 95 – cursus geconditioneerde goederen

Cursus geconditioneerde goederen voor je Code 95 volgen voor het behalen van je uren nascholing? Dat kan, bij BACE Academy! Lees hier hoe!

Code 95 cursus

Code 95 is een kwalificatiecode die is ingevoerd door de Europese Unie voor professionele chauffeurs. Het verwijst naar de training die professionele chauffeurs moeten volgen om hun rijbewijs te behouden en als chauffeur te blijven werken in de EU.

De Code 95 cursus bestaat uit 35 uur periodieke nascholing, die chauffeurs binnen een periode van vijf jaar moeten voltooien. Van de 35 uur dienen er minimaal 7 praktijk-georiënteerd te zijn. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Veiligheid;
 • Branstofefficiënt rijden;
 • Naleving van regelgeving;
 • Gezondheid.

Code 95 – Meest gestelde vragen

Cursus “geconditioneerde goederen” voor code 95

Inhoud cursus “geconditioneerde goederen” voor code 95

Het vervoer van producten die kunnen bederven neemt toe. Het stelt bijzondere eisen aan de chauffeur. Niet alleen tijdens het vervoer zelf, maar ook bij het laden en lossen. Heb je te maken met levensmiddelen die bij bederf een gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren? Dan gelden er strenge wettelijke voorwaarden.

Onderstaande onderwerpen komen terug in de cursus.

 • Productkennis en voedselveiligheid: Warenwet, ATP-verdrag, bederf, hygiëne, documenten, fytosanitaire voorschriften, aansprakelijkheid, kennis van producten en hun eigenschappen, (samen)laden, HACCP, voedselveiligheid.
 • Technische kennis Koeltechniek: Natuurkundige begrippen, koeltechnieken, storingen, isolatie, k-waarde, keuring en kenmerking van koel-voertuigen.
 • Sierteelt: Het vervoer van sierteeltproducten is een specialisme binnen de deelmarkt geconditioneerd vervoer van goederen. Bedrijven uit de deelmarkt hebben afgesproken dat chauffeurs van sierteeltproducten in het bezit moeten zijn van een diploma. In nauwe samenwerking met de deelmarkt Sierteeltvervoer is hiervoor het examen Chauffeur Sierteeltvervoer ontwikkeld. Het examen is bedoeld voor chauffeurs in zowel het collectieve vervoer als in het distributievervoer.

Aan het eind van de cursus wordt er een schriftelijk examen afgenomen. Dit examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen over productkennis en voedselveiligheid. Tevens zijn er 35 meerkeuzevragen inzake koeltechniek. Je moet binnen één jaar voor beide onderdelen slagen voor het behalen van je diploma.

Het bezit van een diploma is niet wettelijk verplicht. Wel hechten veel bedrijven hier grote waarde aan.

Praktische informatie

Lestijden

Vier dagen van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Lesdata

In onderling overleg.

Investering

Op offertebasis.

Ben je niet btw-plichtig? Door onze CRKBO certificering kunnen wij factureren zonder BTW.

Locatie

In-company.

Bij training op eigen bedrijfslocatie wordt de training compleet naar eigen situatie aangepast. Wil je meerdere kandidaten tegelijk opleiden? Waarom dan niet gewoon op eigen locatie?

Inschrijven

Urenregistratie Code 95

Na afronding van de cursus draagt BACE Academy zorg voor de urenregistratie. Wij schrijven de behaalde uren bij elke cursist bij in het systeem van het CBR. De cursus geconditioneerd vervoer heeft een waarde van 28 uur.

Code 95 bijscholing

Bij BACE Academy bieden wij meerdere Code 95 modules aan. Onderstaand vind je het complete overzicht.

Theorie nascholing Code 95:

Praktijk nascholing Code 95:

BACE Academy

Bij BACE Academy kun je op 12 locaties in Nederland veiligheidstrainingen volgen. Tevens bieden wij door geheel Nederland in-company cursussen aan.

Onze top 10 logistieke veiligheidstrainingen:

 1. VCA training
 2. Heftruck training
 3. Reachtruck training
 4. EPT training
 5. Stapelaar training
 6. Meeneemheftruck training
 7. Orderpicktruck training
 8. Reachstacker training
 9. Veilig werken met tractiebatterijen/laadruimte
 10. BHV/EHBO training

Hier lees je meer over onze top 10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *