Chauffeursopleiding om eigen ondernemer te worden

Ben je op zoek naar een chauffeursopleiding om eigen rijder te worden? Heb je internationale ondernemersambities en wil je goederen vervoeren binnen Europa? Dan is het van belang om eerst te leren hoe je een eigen bedrijf start en hoe je deze kan blijven runnen. Kennis over zulke onderwerpen kun je opdoen tijdens een chauffeursopleiding, in het specifiek de chauffeursopleiding goederenvervoer. Ook wel ondernemersdiploma. In dit artikel pogen wij je een inzicht te geven in de chauffeursopleiding goederenvervoer, het belang ervan, maar ook enige verduidelijking te geven in de begrippenregen die erbij komt kijken.

Waarom je een ropleiding zou moeten volgen

Door het volgen van een chauffeursopleiding goederenvervoer word je als ondernemer en chauffeur wegwijs gemaakt in het (Europese) logistieke ondernemerslandschap. Binnen bepaalde kaders kan het natuurlijk erg aantrekkelijk zijn om ondernemer te worden. Zo heb je veel vrijheid. Je bepaalt je eigen koers, je uur/dagtarief en met wie je wil samenwerken. Maar je moet niet vergeten dat er ook veel aspecten zijn waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden en managen van je inkomsten of, als je personeel wil inhuren, het managen van je personeel. Maar ook een stukje marketing en strategie. Waar wil ik in de toekomst staan, en hoe kom ik daar? En natuurlijk niet te vergeten een stukje veiligheid. Hoe rijdt ik defensief, en met welke regels en voorschriften moet ik rekening houden? Dit is onder andere wat je allemaal gaat leren tijdens een chauffeursopleiding goederenvervoer.

eigen rijder, chauffeursopleiding, ondernemersdiploma, niwo vergunning, eurovergunning, niwo opleiding, chauffeursopleiding goederenvervoer

Is een chauffeursopleiding goederenvervoer hetzelfde als het ondernemersdiploma?

Zo veel begrippen, zo veel verwarring. NIWO vergunning, ondernemersdiploma, NIWO diploma, Eurovergunning en Chauffeursopleiding Goederenvervoer. Dit zijn allemaal begrippen die eigenlijk binnen hetzelfde straatje passen. Of synoniemen van elkaar zijn. De begrippen NIWO vergunning en Eurovergunning zijn hetzelfde. Evenals de begrippen NIWO opleiding, Chauffeursopleiding Goederenvervoer en het ondernemersdiploma.

Waar het in essentie op neer komt is dat je een chauffeursopleiding goederenvervoer volgt, zo je ondernemersdiploma behaalt en vervolgens een NIWO of Eurovergunning aanvraagt. Een NIWO vergunning is een vergunning die wordt uitgegeven aan bedrijven die internationaal goederenvervoer over de weg willen uitboeren binnen de Europese Unie. De vergunning is verplicht voor alle bedrijven die goederen vervoeren met voertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton.

Maar dan heb je ook nog het begrip Code 95. Daar moet je ook kennis mee maken als je eigen rijder wil worden. We begrijpen het als je in de war bent. In dit artikel gaan we niet verder in op Code 95. Maar geen zorgen, we hebben een ander artikel geschreven waarin we je alles over Code 95 vertellen.

Heb je toevallig nog onbeantwoorde vragen ver de NIWO opleiding/vergunning? Ook daarover hebben we een artikel geschreven.

eigen rijder, chauffeursopleiding, ondernemersdiploma, niwo vergunning, eurovergunning, niwo opleiding, chauffeursopleiding goederenvervoer

Hoe behaal je een chauffeursopleiding goederenvervoer

In een notendop door je in te schrijven bij een erkende opleidingsinstantie, een keuze te maken voor de meest geschikte opleidingsvariant (klassikaal of zelfstudie), door goed te leren, je examens te maken en tenslotte een NIWO vergunning aan te vragen. In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *