Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

Per 8 september 2008 is de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid ingegaan. Iedereen die na deze datum buschauffeur wil worden, zal moeten voldoen aan deze richtlijn. Daarbij maakt het niet uit hoeveel passagiers je met je bus vervoert. Dit betekent het chauffeursdiploma is verdwenen. Aangezien dit een Europese richtlijn is, moeten alle beroepschauffeurs in de Europese Unie vakbekwaam zijn.

Als u in het bezit bent van geldige uitslagen van de drie theorie-examens (RVB1, RVB2, RVB3), de twee praktijktoetsen én geslaagd bent voor het praktijkexamen rijbewijs D, heeft u recht op afgifte van een busrijbewijs (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid (code 95).

Doelgroep

Personen die in de transportbranche willen gaan werken als chauffeur van een bus.

Inhoud

De theorie cursus bestaat uit drie onderdelen;

Vakbekwaamheid bus deel 1 :
Theorie voor het rijbewijs categorie D en technische kennis voor de bus (verkeer & techniek).

Vakbekwaamheid bus deel 2 :
Theoretische kennis van de administratie omtrent het personenvervoer.

Vakbekwaamheid bus deel 3 :
Casestudie, drie cases die inhoudelijk aansluiten op vakbekwaamheid 2. (praktijkvoorbeelden met elk 15 meerkeuzevragen).

Wij raden u ten sterkste aan om bovenstaande volgorde aan te houden. Dus bij voorkeur begint men bij deel 1, dan deel 2 en als laatste deel 3.

Duur

Vakbekwaamheid 1 is 6 dagen.

Vakbekwaamheid 2 is 3 dagen.

Vakbekwaamheid 3 is 1 dag.

Studiebelasting

Circa 50 uur.

Leslocatie(s)

Nieuwegein en 's-Hertogenbosch. Tevens is het mogelijk deze cursus incompany te verzorgen.

Bij voldoende aanmeldingen kan deze cursus ook op één van onze andere locaties gegeven worden. Klik hier voor het volledige overzicht.

Lestijden

Twee dagen van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Examen

Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 zijn schriftelijke examens. Vakbekwaamheid 1 & 2 bestaan beide uit 50 meerkeuzevragen. Vakbekwaamheid 3 bestaat uit drie cases met elk 15 gesloten vragen.

Bijzonderheden

De minimale leeftijd voor deelname aan de module RVB 1 (Verkeer en Techniek), RVB 2* (Administratie) én RVB 3*(Case studie) is 17 jaar. * zie Pilot leeftijdsverlaging per 1 januari 2011. De geldigheid van deze modules is 2 jaar.

Bent u in het bezit van een busrijbewijs en bent u geboren voor 1 juli 1955 dan hoeft u niet vakbekwaam te zijn. Heeft u een busrijbewijs en bent u werkzaam bij de brandweer of defensie dan hoeft u ook niet vakbekwaam te zijn.

Het CCV heeft een lijst samengesteld van bijzondere groepen die vrijgesteld zijn omtrent de vakbekwaamheid. Op het moment dat u de vakbekwaamheid haalt (theorie en praktijk), krijgt u een code op het rijbewijs die vijf jaar geldig is. U kunt de geldigheid alleen verlengen als u in vijf jaar tijd in totaal 35 uur nascholing volgt. BACE Academy is uw erkende opleider voor het volgen van de verplichte nascholing. Lees hier meer over de verplichte nascholing.

Lesdata

Op aanvraag.

Prijzen

De cursus kost € 860,00 (exclexamenkosten en BTW).

Direct inschrijven?

Klik hier om u direct voor deze cursus in te schrijven!

Offerte aanvragen?

Klik hier om direct een offerte aan te vragen.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via
telefoonnummer (030) 600 50 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Vianen en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor