Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

Veel taxichauffeurs zijn goed in hun vak, maar de klant/consument vraagt meer en eist meer. Om het kwaliteitsniveau te verhogen, heeft de minister in nauw overleg met de taxibranche, besloten om per 1 juli 2004 een verplicht examen voor taxichauffeurs in te voeren. Iedereen die chauffeur wil worden op een taxi, moet met goed gevolg het wettelijk verplichte CCV-examen voor taxichauffeurs afleggen. BACE heeft de basisopleiding taxichauffeur ontwikkeld die aankomende chauffeurs goed voorbereid op het succesvol afleggen van dit examen.

Doelgroep

Personen die in de transportbranche willen gaan werken als chauffeur van een taxi.

Inhoud

In het theoriedeel, bestaande uit 4 dagdelen, wordt aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen;

 •     Administratie en documenten
 •     Wet- en regelgeving
 •     Verkeersdeelname
 •     Verkeersongevallen, verstoringen en calamiteiten
 •     Afhandeling ongevallen
 •     Oplossen van storingen
 •     Communicatie en boordapparatuur
 •     Klantgerichtheid en beroepshouding
 •     Klantsoorten en gedrag
 •     Conflictsituaties en het eigen gedrag
 •     Handelen bij agressie
 •     Klachtenprocedure
 •     Route en rijtijd
 •     Topografische kennis

In het praktijkdeel (1 dagdeel) wordt tijdens verkeersdeelname aandacht geschonken aan:

 •     Toepassing wet-en regelgeving
 •     Uitvoering rijklaarcontrole

Frequentie

6x per jaar.

Duur

Theorie: 2 dagen.

Praktijk: 3,5 uur.

Studiebelasting

Circa 22 uur.

Leslocatie(s)

Theorie: Nieuwegein en Den Bosch. Tevens is het mogelijk deze opleiding incompany te verzorgen.

Bij voldoende aanmeldingen kan deze opleiding ook op één van onze andere locaties gegeven worden. Klik hier voor het volledige overzicht.

Praktijk: Utrecht, Amsterdam, Alkmaar en Rotterdam.

Lestijden

08.30 uur tot 16.00 uur.

Examen

Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. U kunt eerst het theorie-examen doen en daarna het praktijkexamen, maar andersom mag ook. Kandidaten die slagen voor beide onderdelen ontvangen het Basisdiploma Taxichauffeur zoals bedoeld in de Taxiwet. De examens worden afgenomen op CBR oproepplaatsen. Voor het praktijkexamen kunt u er voor kiezen om naar het examen te gaan met een eigen auto. Deze moet dan voldoen aan de normale wettelijke eisen en voorzien zijn van 4 portieren, tenzij het een taxibusje is. In dat geval zijn 3 portieren voldoende. Het theorie examen bestaat uit 40 meerkeuzenvragen. De praktijkrit duurt 70 minuten, de mondelinge toets duurt 15 minuten.

Bijzonderheden

Cursisten dienen in het bezit te zijn van een B-rijbewijs. Tevens wordt enige affiniteit met dienstverlening en autorijden aanbevolen. En verder beheersing van de Nederlandse taal op minimaal A2-niveau. Klik hier voor meer informatie.

Lesdata

Klik hier voor het volledige overzicht.

Prijzen

De opleiding kost € 644,50 (excl. btw en examenkosten).

Direct inschrijven?

Klik hier om u direct voor deze opleiding in te schrijven!

Offerte aanvragen?

Klik hier om direct een offerte aan te vragen.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer (030) 600 50 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Vianen en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor